Căsuța din copac

Ai găsit Căsuța din copac. Urci în ea și te întâlnești aici cu Irina, servitoarea de la conac. Vorbăreață din fire, începe imediat să se destăinuie:

“Despre baron ce să-ți zic? La câte învârtea și cum manevra oamenii nu m-aș mira să o sfârșească rău. La ce mă refer? Păi la mai multe. De exemplu, plănuise să-l schimbe pe vechiul primar. Avea totul aranjat, un nou candidat la alegerile următoare, susținători pentru el, ce mai, tot. Și l-a chemat acum câteva zile la conac și i-a zis. S-au certat rău, primarul a plecat roșu la față. Pierde mult cu schimbarea asta.

Și chiar în ziua dispariției baronul s-a certat și cu Administratorul. A, ba chiar și cu soția! De fapt, întâi cu soția, în birou. Am auzit țipete, dar eram în curte și nu am înțeles ce ziceau. Am venit repede în casă și atunci am văzut-o pe Madame ieșind din birou plânsă. Era 1 jumate că m-a pus să-l chem pe șofer să iasă la cumpărături și ăsta bombănea că dormea și el puțin de prânz până la 2, dar nu a apucat. Madame a plecat cu prietena ei și cu șoferul și s-au întors pe seară din oraș.

Iar după ea a intrat Administratorul la baron. Aici am stat să ascult. Nu am înteles ce tot ziceau, dar l-am auzit pe baron reproșându-i administratorului ceva despre registre contabile modificate, furt și îl amenința că îl dă pe mâna poliției. Țipau unul la altul iar administratorul a zis “Să nu faci așa ceva că îmi distrugi viața. Și atunci o să ți-o distrug și eu pe a ta!”. Îți spun, a supărat mulți oameni în puțin timp… Au ieșit amândoi bufnind și trântind din birou și au plecat care încotro. Eu m-am dus la bucătărie, am mâncat ceva și am mai stat acolo cu Dragoș, pădurarul și cu dna. Lascu, alta cu fața lungă.”